De omgeving

 

Luchthaven Alicante (ALC)

De villa ligt slechts op 20 minuten van de luchthaven van Alicante, van hieruit vertrekken er vele verschillende internationale vluchten. Ook met de verschillende budgetvliegers wordt er dagelijks vanuit Nederland gevlogen.

IMG 8630

Luchthaven Murcia (MJV)

Reist u op Murcia? Ook geen probleem want binnen 40 minuten bent u vanuit de luchthaven Murcia op uw vakantieadres


IMG 8631

Stranden

In de omgeving kunt u verschillende stranden bezoeken, op ongeveer 20 minuten afstand ligt het prachtige strand van La Marina, of het strand van Guardamar. Daarnaast zijn er veel kleine baaitjes waar u heerlijk privé kunt liggen. Het strand rondom Guardamar staat bekend om de de aangeplante dennebomen, deze zorgen voor heerlijke schaduw wanneer de zon te warm wordt.

 IMG 8608

Elche

Elche is van Iberische oorsprong, heette onder de Grieken Helice en onder de Romeinen Colonia Julia Ilici Augusta . De stad draagt het stempel van de lange Moorse overheersing. Nu nog maakt Elche met zijn nauwe straten en stegen, met de witte huizen en de platte daken een Afrikaanse indruk. Midden 13e eeuw veroverde Ferdinand III van Castilië de stad voor het christelijke Spanje. Sinds 1296 behoorde zij tot het koninkrijk Valencia. Drie dingen maken de roem van Elche uit: het palmenwoud, het middeleeuwse mysteriespel en de Dame de Elche.

 elche

Shoppen

In de nabije omgeving liggen verschillende enorme winkelcentra, zowel overdekt als in de buitenlucht. Zo ligt L’Aljub op 10 minuten afstand, L’azenia Boulevard op 25 minuten en La neuva Condomina op 30 minuten afstand. Kortom als je van winkelen houdt dan is er zeker voldoende keuze, bovendien zijn deze winkelcentra ook ’s avonds geopend.

 Winkelen

Les Fonts

Les Fonts de lalgar is een prachtige plaats waar een waterval uit een natuurlijke bron stroomt. Het is absoluut de moeite waard om hier een dag naar toe te gaan. U kunt hier ook het water in. Er zijn diverse plekken waar men het heldere en zeer koude water in kan duiken. Dit geeft zeker in de zomer een heerlijke verkoeling. Voor degene die liever op een andere manier verkoeling zoeken, is er een restaurant, waar u vanaf het terras uitkijkt op één van de watervallen. Buiten de toegangspoort zijn meerdere kraampjes waar allerlei souvenirs gekocht kunnen worden. Laat u bij aankomst, op zoek naar een parkeerplaats niet door de eerste de beste een parkeerplaats aanwijzen. Het is immers niet gratis en u moet dan nog een heel eind lopen. Rij dus gerust door tot u de ingang ziet en probeer daar een plekje te vinden.

Lesfont 

Tabarca

Het eiland Tabarca, ontstaan door twee eilanden die met elkaar zijn verbonden door een landengte, heeft zich ontwikkeld tot één van de trekpleisters van de provincie. Het bevindt zich op 11 kilometer afstand van de stadswijk van Alicante, en behoort tevens tot deze gemeente. Het bevat een beschermd zeereservaat, waar men de grootste variatie vissoorten uit de gehele provincie kan vinden. Er zijn diverse prachtige duiklocaties. U kunt van zowel Alicante als Torrevieja vertrekken met een schitterende boot waar u, in de meeste gevallen, onder in de drijvers van de boot kunt zitten, zodat u een prachtig uitzicht heeft op het leven onder water van de Middellandse Zee. De tocht duurt bij elkaar ongeveer 40 minuten waarna u op het eiland afgezet wordt zodat u dit op uw gemak kunt verkennen. Aan het eind van de dag wordt u weer opgehaald en teruggebracht naar de haven.

 tabarca

Guadalest

Guadalest is onderdeel van de beruchte kastelenroute. De grote, steile rots, waarop een kerktoren met plat dak, is een waar adelaarsnest, waarop de in 1609 uit de Levant verdreven Spaans-Arabische halfbloeden zich nog enige tijd konden handhaven. Door een in de rots geboorde tunnel komt men in het plaatsje, met zijn miniatuurmusea, de gezellige winkeltjes, een adellijke woning, het raadhuis en de kerk. Als u er een dagje voor uittrekt, kunt u op de heen-of terugweg een bezoek brengen aan het prachtige safaripark “Aitana”. Dit is een groot natuurgebied, waar de omheining zo ver weg staat dat u deze bijna niet kunt zien en de wilde dieren, als in de normale natuur, loslopen. U kunt hier met de auto doorheen rijden en zo hier en daar uitstappen om de dieren van dichtbij te bekijken of zelfs aan te raken. Ook is een bezoek aan de watervallen “Les Fonts de l’Algar” daar in de buurt zeker de moeite waard

 guadalest

Aquaparken

Houdt u van water? Wellicht is dit dan iets voor u! Gigantische glijbanen, wildwaterbanen, rafting enzovoort. Terwijl u lekker van een drankje geniet komen de kinderen met een razende snelheid van de glijbanen naar beneden! Er zijn in de nabijheid maar liefst drie grote aquaparken te vinden. Houdt u er wel rekening mee, dat deze parken niet het hele jaar geopend zijn. In ieder geval kunt u hier terecht van half juni tot half september, maar er zijn ook parken met een langere openingsperiode.

 Waterparken

Rio safari

Als u van wild houdt, dat wil zeggen om te zien, dan kunt u in Elche naar het Rio Safari park. Dit is een klein opgezet dierenpark waar o.a. een krokodillenfarm is. U kunt hier met een treintje doorheen rijden. Wilt u echter naar een groter park, dan moet u zéker een kijkje nemen in Safaripark Aitana. Hier is een groot gebied afgezet midden in de bergen. U kunt hier met de auto doorheen rijden. En als u wilt, kunt u ook even uitstappen om bijvoorbeeld de olifanten te aaien die ergens wat staan te drinken. De echt gevaarlijke dieren, zoals tijgers en leeuwen, zitten achter hekken, maar de rest loopt gewoon los rond.

 Rio

Uitgaan in Torrevieja

Torrevieja is een bruisend stadje met een prachtige boulevard, hier vindt u een diversiteit aan restaurants en tapas bars. Bovendien heeft Torrevieja een bruisend uitgaansleven met verschillende bars, cocktailbars en grote clubs. Torrevieja wordt druk bezocht en biedt altijd een gezellige relaxte avond voor jong en oud.

Torrevieja 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top